Prescription Diet

Hoe Vlooien Te Herkennen
Overmatig krabben door uw hond of kat is een symptoom. Soms ziet men volwassen vlooien tussen de haren van de hond of de kat leven, vooral op de lage rug. Met een kam kan men nagaan of in de vacht van het dier donkere korreltjes zitten, of eruit vallen. Vang deze korreltjes op en leg ze op een vochtig papier. Indien het vochtige papier rood kleurt, heeft u te maken met door de volwassen vlo uitgescheiden uitwerpselen van onverteerd bloed. De aanwezigheid van vlooien is daarmee aangetoond. .

Hoe Teken Te Herkennen
Teken vindt men vooral in struiken en hoog grasparken, tuinen, bossen en kreupelhout. Zo groot als een speldenkop, wacht de teek geduldig af tot er dichtbij een hond of kat (of mens) passeert. Vervolgens laat ze zich op het dier vallen en hecht zich vast met haar bijtsnuit zodat ze bloed kan zuigen. Teken zijn vooral actief in het voorjaar en de herfst (warme perioden en een hoge vochtigheidsgraad).De teek is eerst klein, maar na bijten zwelt ze langzaam op tot ze volgezogen is met bloed en de grootte bereikt van een koffieboon. Check u hond of kat regelmatig op teken.

Hoe Om Te Gaan Met Wormen
Pups hebben al voor de geboorte wormen via de baarmoeder doordat ingekapselde larven in de teef actief worden. Kittens onmiddellijk na de geboorte via de moedermelk. Door contact met besmette uitwerpselen die overal verspreid zijn in de omgeving. De eieren kunnen 3 tot 5 jaar in de bodem overleven. Specialisten raden aan om volwassen huisdieren minstens vier keer per jaar te ontwormen

€18.92 €16.45

€20.51 €17.48

€51.36 €46.22