Etiderm Shampoo | 200 Ml

871407600-3156

Fabrikant: Virbac

Verkoper: Thirdstreet BV

Niet op voorraad
Details

Virbac Etiderm is een schuimende shampoo met antiseptische en keratoplastische eigenschappen ter behandeling van de oppervlakkige pyodermie. De werkzaamheid van ethyllactaat is gebaseerd op de farmacologische eigenschappen van ethanol en melkzuur. Wanneer ethyllactaat op de huid wordt gebracht, wordt het mede door zijn goede oplosbaarheid in vet o.a. in de haarfollikels gehydrolyseerd tot melkzuur en ethanol.


Ethanol vertoont een bactericide werking t.o.v. een aantal aerobe bacteriën. Bovendien is het een buitengewoon goed oplosmiddel voor vetten, waardoor de secretie van vet grotendeels wordt verminderd.. Melkzuur verlaagt de zuurgraad (pH) van de huid, waardoor de werkzaamheid van bacteriële lipases, die sebum ontleden, wordt geremd. Bovendien vertoont melkzuur een bacteriostatisch of bactericide effect t.o.v. een aantal anaerobe bacteriën..

Indicaties:

Antiseptische shampoo voor honden te gebruiken bij aandoeningen als:


Pyotraumatische dermatitis.. Huidplooidermatitis.. Impetigo. Folliculitis. Chronische papulopustuleuze pyodermie.. Lokale behandeling van seborroe..