Otimectin Gel | 10 Gr

871464600-0899

Otimectin 10 g

Fabrikant: AST Farma

Verkoper: TotalVita BV

Niet op voorraad
Details

Oormijt bij katten kan veel jeuk en irritatie aan de oren veroorzaken. Oormijt is een speldenknop groot, grijs-wit diertje, dat leeft in de gehoorgang van de kat. Dit kriebelige diertje is met het blote oog moeilijk te zien, zelfs met een otoscoop is het soms nog lastig. Oormijt gaat nooit vanzelf over, dus een behandeling is nodig. Speciaal voor het behandelen van oormijt bij katten is er de Otimectin van AST Farma. De oorgel bevat als werkzame stof 1 gram ivermectine.


Speciale voorzorgsmaatregelen voor gebruik bij dieren

Om de behandeling goed uit te voeren, is het belangrijk om dieren die met elkaar in contact zijn gekomen ook te behandelen. Alle katten die met elkaar in contact komen, dienen te worden behandeld tegen oormijt. Ook andere gevoelige huisdieren, zoals honden en fretten, die in contact zijn met behandelde katten dienen met een ander geschikt middel behandeld te worden. Let wel op: Otimenctin is alléén geschikt voor de behandeling van oormijt bij katten. Voor de behandeling van oormijt voor honden, konijnen en andere kleindieren is er de Clean Ear Oorreiniger.
Indicaties: Ontwikkelt voor de behandeling van oormijt bij katten. Bevat de werkzame stof ivermectine. Gemakkelijk aan te brengen in de gehoorgang. Vloeibaar middel in de vorm van gel.

Katten met oormijt


Contra-indicaties: Katten met een geperforeerd trommelvlies of in die gevallen waarbij u niet weet of het trommelvlies intact is (gebruik uitsluitend na controle door uw dierenarts). Katten met een geprikkelde uitwendige gehoorgang. Katten met systemische afwijkingen. Katten jonger dan 16 weken. Andere dieren dan katten.

Meer Info

Hier vindt u de bijsluiter in PDF formaat. Deze kunt u opslaan voor eventueel toekomstig gebruik. Bij het klikken van het PDF symbool opent zich een nieuw scherm of pop up.

Voor een pop up moet uw browser wel ingesteld zijn om dit te toe te staan.